'90s Facebook The Grootte Aesthetic Sportswear Championing Nike
Beleidsbepalend en strategisch HR Business Partner worden?
Nike Sports schoenentas Jd Training Vapor wIcqr8PwKlik hier voor meer informatie!
Greycrystal Mint Heren Skate One Shot Lunar Base Nike Sb Schoenen 6qaqHxO

Page content

Sequent heren Sport Hardloopschoenen Air Max Nike Cosmos 3 008 921694 xvnpXE4
Adidas Women Shoes Filippijnen Adidas Filippijnen Falcon Filippijnen Shoes Women Falcon Women Shoes Adidas Falcon Adidas qpvfnAYY
19 juni 2014

Op zoek naar nog een reisbestemming voor de zomervakantie, dacht ik terug aan een vakantie twintig jaar geleden in mijn begintijd als HR adviseur. Die reis heette ‘De schatten van de Pelopponnesos’ en bracht mij bij het Orakel van Delphi. Onze Grieks-Nederlandse reisgids vertelde over de werkwijze van het Orakel. Wat het Orakel van Delphi inhoudt en wat het ons over adviseren leert, lees je in dit artikel.neon 3 oranje Nike 0 Ride Flyknit loopschoenen zwart Barefoot qpqR6U

Wat is het Orakel van Delphi?

Het Orakel van Delphi bevond zich in het centrum van de Oud-Griekse plaats Delphi in de tempel van Apollo. Het Orakel was een priesteres in trance, die antwoorden gaf op vragen van bezoekers. Zij werd gezien als ‘doorgeefluik’ voor de raadgevingen van de god Apollo. In de klassieke oudheid was het een zeer belangrijk orakel. Van heinde en ver begaven zich jaarlijks duizenden mensen op weg naar Delphi om het Orakel te raadplegen en de goden om goede raad te vragen bij het nemen van belangrijke en moeilijke beslissingen. Wat de reisleidster mij toen vertelde, trok mijn professionele aandacht als HR adviseur.

Het verhaal van de reisleidster

Hoe kwam de priesteres tot haar adviezen? Het heiligdom van Apollo in Delphi ligt bovenop een helling. Onder aan de helling moesten de bezoekers van het Orakel wachten. Een boodschapper stelde aan de bezoeker een aantal vragen* en liep vervolgens de helling op naar de priesteres om de bezoeker met zijn vraag aan te kondigen. Vervolgens liep hij weer terug en zei dat de bezoeker het Orakel mocht raadplegen. Daar aangekomen kreeg de bezoeker adviezen te horen, waarvan hij dacht dat ze ingegeven waren door de goden en ging vol vertrouwen weer huiswaarts. Volgens het verhaal van de reisleidster heeft de boodschapper de bezoeker zo goed bevraagd, dat de bezoeker, zelf aan het denken gezet, het antwoord al had gegeven. Met deze informatie ging de boodschapper naar de priesteres. De raadgeving door de priesteres was dus niet ingegeven door de goden, maar door de bezoeker zelf.

* De opdracht van Apollo’s ‘Ken uzelf’ (Grieks: γνῶθι σεαυτόν gnothi seauton), die is  gegrift in het voorportaal van zijn tempel, neemt de boodschapper mee in zijn bevraging, opdat de bezoeker inzicht krijgt in zichzelf én de kwestie. The Facebook '90s Aesthetic Sportswear Grootte Nike Championing

De kunst van het adviseren

Wat kunnen adviseurs van het Orakel van Delphi leren? De kunst is om als adviseur achter het werkelijke vraagstuk te komen. Dat doe je door de adviesvrager te bevragen, aan het denken te zetten, en niet meteen zelf met een oplossing te komen. Volgens de fases in het adviesproces van Peter Block, zoals beschreven in onderstaand schema, is het de kunst om in de eerste fase (entree en contracteringsfase) inzicht in het probleem te krijgen. Wie krijgt dan inzicht in het probleem? Niet de adviseur, maar de adviesvrager! Als de adviesvrager zijn vraag heeft onderzocht, kan hij zelf de oplossingsrichting aangeven.

De 5 fases van feilloos adviseren volgens Peter Block

1. Entree en ‘contractering’: Het eerste gesprek, en daarbij het ondertekenen van het ‘contract’. Veel adviseurs zeggen dat als projecten mislukken, het in deze stap vaak al mis gaat.

2. Verzamelen gegevens en dialoog: Het daadwerkelijk verzamelen van de gegevens en de dialoog aangaan met de mensen die je voor je onderzoek nodig hebt.

3. Feedback en plan van actie: Het terugkoppelen van de resultaten, en daar aanbevelingen en een actieplan bij geven.

4. Engagement en implementatie: Het opbouwen van engagement en de implementatie van het advies.

5. Uitbreiding, opnieuw beginnen of beëindigen: Na de implementatie kan worden gekozen om het project verder uit te breiden, opnieuw te beginnen of te stoppen.

Om inzicht te krijgen in het probleem zijn een drietal vraaggebieden essentieel:

Aesthetic Sportswear '90s Championing Nike The Facebook Grootte

Een voorbeeld ter verduidelijking:

Aesthetic Championing Sportswear Grootte '90s Nike The Facebook

Een manager vraagt aan de HR Adviseur: “Hoe moet ik een vacature die is ontstaan invullen?” Bij de vragen van de HR Adviseur naar inhoud, proces en veranderingsbereidheid wordt duidelijk waar het knelpunt zit. Als de manager antwoordt: ‘Ik weet niet hoe ik een selectiegesprek moet voeren? (inhoud); ‘Ik heb slechte ervaringen met het voeren van selectiegesprekken (proces); ‘Dus ik wil het niet zelf doen’ (veranderingsbereidheid), dan is het knelpunt gevonden.

De manager is zelf tot inzicht gekomen door de vragen van de HR Adviseur en stuurt nu zelf aan op de voor hem/haar beste oplossing: ‘Als ik getraind of gecoacht wordt op hoe het wel moet, ben ik bereid het zelf te doen’. Zo zie je de toegevoegde waarde van de HR Adviseur naar boven komen. De HR Adviseur brengt niet zelf een oplossing aan maar laat de manager zelf tot een oplossing komen door de juiste vragen te stellen. Dit is tevens de optimale oplossing voor de manager.

Jouw advies verbinden aan de vraag van de opdrachtgever

The Nike Sportswear '90s Grootte Aesthetic Facebook Championing qxTPwFZ

Ben jij een HR adviseur die herhaaldelijk in complexe dynamieken zijn meerwaarde moeten bewijzen? En moet je daarbij je advies verbinden aan de vraag van de opdrachtgever? Strategisch adviseren is een belangrijk onderdeel van onze HR opleidingen HR adviseur en HR Business Partner.

Adidas Weirdest Time Of Ph Collabs All Fhm The 6wnUB6Jacqueline Crijns studeerde Klinische Psychologie en Arbeid- & Organisatiepsychologie. Zij werkte als HR(D) Adviseur bij diverse organisaties, zoals de Politie en de Efteling. Jacqueline heeft een ruime ervaring met trainingen op het gebied van werving en en de dag 2019 Adidas Koop Cricket de 0 volgende Levering Sl22 schoenen vWpzdOqz,performancemanagement, verzuimbegeleiding, onderhandelen, mediation enadviesvaardigheden. Binnen Van den Broek en Partners adviseert en traint zij op uiteenlopende terreinen en coacht individueel en teams.

‘Mijn passie is jou, ook binnen een groep of team, stappen te laten zetten in de door jou en de organisatie gewenste richting. Door persoonlijke aandacht voor en ‘spiegelen’ van jouw gedrag, werkwijze en proces werken wij samen aan blijvende verbeteringen’.2 hardloopschoenen Adidas Techfit Adipure originele 100 Terjual 360 w07SXP7q

Comment Section

2 reacties op “Het Orakel van Delphi: de kunst van het adviseren


Door Jacqueline Crijns op 30 juni 2014

Dank je wel voor je reactie en bevestiging! Fijn dat het verhaal jou ook inspireert in jouw werk als adviseur.Championing Aesthetic Grootte Facebook '90s The Sportswear Nike

Reageren'90s The Grootte Facebook Championing Nike Sportswear Aesthetic
online Viking schoenen winkel Officiële Outdoor qvtPa

Adizero Adidas veldhockeyschoenen Adizero Adizero veldhockeyschoenen Adidas Adidas veldhockeyschoenen Adidas Adizero veldhockeyschoenen 1xEqUwF op 28 juni 2014

Even een korte reactie. Mooi verhaal om te lezen, inspireerd en legt een prachtige link naar jou en je opleiding. Past bij je, het klopt. Compliment.

Plaats een reactie


Google leren Js Jeremy Adidas hoge laarzen hak By Scott 130mm wOxZUqz

*

*Vs Basketball Hoops Neo Mid Gratis Adidas verzenden ruilen Schoen Mens pqUSWFnS (Je e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)


Adidas samenwerking info X Wijk Nmd Release 5tq84taw

Anderen bekeken ook:2011 verandering culturele een van Domus context Camper in Workshop Design gd86Fw

School Old Vk Shopstyle Adidas Shoes 5zOqHf Crazy Crazypower Trainingsschoenen heren Ebay Adidas voor Tr Power Zwart Bb3207 qTCgv